CurveCatch logo
Category /
Borstverkleining: welke BH heb ik nu nodig?
LICHAAM

Borstverkleining: welke BH heb ik nu nodig?

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

Je hebt pijn aan je nek? Die borsten zijn zo warm in de zomer? De BH's die je mooi vindt zijn er nooit in jouw maat? Of je borsten zitten soms letterlijk in de weg? We hear you! Ikzelf heb hier ook last van en heb ook al een borstverkleining overwogen. Een borstverkleining is echter een ingrijpende operatie en toen ik zelf op zoek ging naar informatie vond ik wel veel terug over borstverkleiningen, maar niet over waar je je aan kan verwachten op het gebied van BH's en waar je best op kan letten. In deze blog delen we jou al onze wijsheden hieromtrent.‍

Apr 10, 2023
|
3
min

Een BH na jouw borstverkleining

Vóór je borstverkleining

BH's om een verkleinend effect te bekomen

Overweeg je vooral een borstverkleining voor het visuele aspect van je boezem? Hier zijn onze top picks voor de beste BH's na een borstverkleining:

  1. De minimizer BH.
  2. Een hartvormige BH. Deze BH is voorgevormd en duwt een klein beetje naar binnen op je borst waardoor ze je borst een beetje platter maakt.

Helpen deze opties niet en ben je zeker dat je een borstverkleining wenst? Dan hopen we dat de volgende vragen helpen om de juiste chirurg uit te kiezen.

Vragen om te stellen aan je chirurg over jouw borstverkleining

Onze klanten hebben al enorm veel verschillende verhalen met ons gedeeld: van littekenloze borstverkleiningen tot borstverkleiningen met littekens onderaan, links en rechts, borsten die neigen naar een vierkante vorm en zelfs misplaatste tepels. Probeer indien het mogelijk is een operatie te kiezen zonder littekens. Please. Choose. Your. Chirurg. Wisely.

  • Denk aan de verhouding van je borsten
    De diepte van je cup is afhankelijk van je omtrek en de breedte die de beugel van je BH nodig heeft. De verhouding tussen omtrek en breedte is dus essentieel om te behouden. Als je boezem dus bijvoorbeeld te plat wordt gemaakt en wordt deze verhouding niet gerespecteerd, dan kan het veel lastiger worden om BH's te vinden die passen. Ga zeker na of je chirurg hiervan op de hoogte is.
  • Denk aan de verhouding met je lichaam
    Het is heel logisch dat je misschien denkt: ik wil ineens een aantal cupmaten kleiner gaan. Er is ook vaak sprake van het feit dat je borsten weer opnieuw een klein beetje zullen uitzetten na de operatie dus veel mensen rekenen dan graag wat buffer in. Denk er wel aan dat je borsten in verhouding moeten staan met je lichaam. Eén van onze klanten was ooit erg teleurgesteld na haar operatie omdat haar borsten voorheen door de verhouding met de rest van haar lichaam het kleine buikje verdoezelden. Doordat ze van een G-cup naar een B-cup ging werd haar borst-buik verhouding zo anders dat ze zichzelf niet meer herkende in de negatieve zin.
  • Een borstverkleining is niet voor iedereen hetzelfde
    Heb je veel klier- of vetweefsel in je borsten? Als je heel veel klierweefsel in je borst hebt, dan zal je niet enorm veel kleiner kunnen gaan. Uit hoe meer vetweefsel je borsten bestaan, hoe groter het verschil in cup achteraf kan zijn. Hoe kan je dit weten? Ben jij iemand die - wanneer je een paar kilootjes bijkomt of afvalt - meteen een verschil zit aan je borsten? Dan is de kans groot dat je eerder veel vetweefsel hebt in je boezem.
Het allerbelangrijkste bij een borstverkleining is een goede chirurg. 

Na je borstverkleining

Een verkleinend effect bekomen met BH's

Heb je net een borstverkleining ondergaan en vraag je je af welke BH je het beste kunt dragen? Geen zorgen, we've got you covered! Na een borstverkleining is het belangrijk om je borsten goed te ondersteunen en te verzorgen, en de juiste BH kan hierbij helpen. Wij raden een sport BH aan. Door een sport BH te dragen worden de borsten platgedrukt, waardoor het borstweefsel weer aan elkaar kan groeien. Deze BH draag je na je operatie best 's nachts als overdag, en minstens 6 weken lang. Het herstelproces duurt gemiddeld 6 weken voordat de borsten terug natuurlijker en zachter worden.

Dit is de beste manier om een mooi resultaat te hebben en om geen ontsteking te krijgen. Het is niet ons doel om je bang te maken, maar als je achteraf een ontsteking krijgt moet er soms een nieuwe operatie gebeuren, nooit met mooi resultaat. Lees hier meer over het herstelproces.

Borstverkleining: een verademing

Als je echt worstelt met de problemen die een grote cup met zich meebrengt, is een borstverkleining dé redder in nood. Na de operatie zullen veel struggles opgelost zijn, zoals: het dragen van een plunge BH, kleren die niet passen en sporten.

Ontdek CurveCatch

Wil je graag bijkomend advies of specifieke minimize of hartvormige BH's proberen? We got you covered! Bestel vrijblijvend in drie simpele stappen een box vol handpicked BH’s:

  1. Beantwoord onze vragenlijst (3 min.). Dankzij de vragenlijst leren we jou kennen, net zoals een specialiste in een speciaalzaak.
  2. Ontvang binnen de week een assortiment van +- 10 handpicked BH’s (en bijpassende slipjes).
  3. Geniet van een ontspannend pasmoment in je eigen slaapkamer en betaal achteraf enkel voor wat je wil houden.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Denk jij erover na om een borstverkleining te ondergaan?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Denk jij erover na om een borstverkleining te ondergaan?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

LICHAAM
#HEET #ZWETEN

BH Tips voor warm weer: Zo houd je het koel en comfortabel

We beschrijven drie tips om koel en comfortabel te blijven bij het dragen van een BH tijdens warm weer door warmte tussen, op en onder je borsten te vermijden.

3
min -
May 23, 2023
LICHAAM
#borstoperatie #soortenbh

Borstverzorging na de borstoperatie: welke BH draag ik best?

Ontdek de beste manieren om voor je borsten te zorgen na een borstoperatie en ontdek welke BH's je achteraf kan dragen. Meer info in dit artikel!

2
min -
Apr 9, 2023
LICHAAM
#borstvergroting #soortenbh

Borstvergroting: welke BH heb ik nu nodig?

Een goede BH is essentieel voor een goed en snel herstel van een borstvergroting. Ontdek enkele tips vanuit onze ervaring en expertise!

3
min -
Apr 12, 2023

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.