CurveCatch logo
Category /
BH-problemen: De 5 meest voorkomende problemen die je kan hebben met je BH
FIT & PASVORM

BH-problemen: De 5 meest voorkomende problemen die je kan hebben met je BH

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

Van de vijf problemen die vrouwen kunnen ervaren met hun BH is één van de belangrijkste oorzaken van BH-problemen een verkeerde maat of pasvorm. Als de omtrek te strak zit of de beugel op je ribben duwt, kan het betekenen dat de BH-maat te klein is. Als de borsten over de cup hangen, kan de cupmaat te klein zijn of kan de BH-pasvorm te diep zijn uitgesneden voor de borstvorm. Naast de problemen geven we ook oplossingen én verschillende aanbevelingen voor BH's die kunnen helpen bij elk probleem, zoals PrimaDonna Twist BH's voor een diepere pasvorm en balconette BH's voor borsten die over de cup komen.

May 19, 2023
|
4
min

De 5 meest voorkomende BH-problemen

Wist je dat 80% van de vrouwen een verkeerde BH-maat draagt? Een goede BH kan een wereld van verschil maken voor je comfort, maar helaas kan het vinden van de juiste BH soms een uitdaging zijn. Veel vrouwen hebben problemen met hun BH, zoals een omtrek die te strak zit, beugels die in de borst prikken, of borsten die uit de cup komen. In deze blog geven we uitleg over vijf veelvoorkomende problemen en hoe je deze kan oplossen, zodat je kan genieten van een perfect passende BH.

Probleem 1: Mijn omtrek duwt onder mijn borsten

Hoe groter de cupmaat, hoe strakker de BH moet zitten omdat ongeveer 80% van de steun van een BH van de omtrek komt. Als je grote borsten hebt, is de omtrek nog belangrijker. Bij kleinere cupmaten is dit iets minder belangrijk.

Misschien trek je je bandjes soms wel eens op om er meersteun uit te krijgen, maar slechts 10% van de steun komt van de bandjes. Een goede BH moet je dus eigenlijk bijna kunnen dragen zonder de bandjes en toch moet hij goed zitten.

 

 • De BH-maat is niet juist
  Als je je BH al in de loste haakjes draagt en is de omtrek toch al te strak, dan kan je best eens een BH met een lossere omtrek proberen.
 • De BH-pasvorm is niet juist
  Draag je je BH op het vastste en trek je je bandjes volledig op? Dan kan het zijn dat de cup te ondiep waardoor jouw borsten je BH van je wegduwen en je omtrek strakker komt te zitten maar je borsten komen er nog steeds onderuit.

Probeer eens een BH met een grotere cupmaat of probeer een diepere BH zoals de BH’s van PrimaDonna. Die tailleren in het algemeen wat dieper. De PrimaDonna Twist in hartvormige of driedelige BH is in dit geval zeker een aanrader.

De BH-omtrek duwt onder de borsten.
De BH-omtrek duwt onder de borsten.

Probleem 2: Mijn beugel duwt in borst

Er is niets dat niet zoveel pijn doet als je BH je recht in je hart steekt. Als de beugel van je BH in je borst duwt, is dat omdat je beugel én cupmaat te klein is. Probeer daarom eens een grotere cupmaat. Beweeg ook genoeg tijdens het passen, zodat je cupmaat toch niet te klein of te groot is. Begin zeker bij één cupmaat groter, want als je cup te groot is, kan de beugel in je oksel duwen en ook dat is helemaal niet fijn.

Als je je er comfortabel bij voelt, kan je ook een beugel zonder BH proberen.

De BH-beugel duwt in de borsten.
De BH-beugel duwt in de borsten.

Probleem 3: Mijn borsten komen over de cup

Niemand vind het leuk als er iets komt piepen, maar als je borsten over je cup komen, komt dat waarschijnlijk door één van deze twee redenen.

 • De BH-maat is niet juist
  Als je cupmaat te klein is, kunnen je borsten wel eens over de cup uit komen. In dat geval probeer je best eens een BH met een grotere maat.
 • De BH-pasvorm is niet juist
  Komen je borsten in het midden over de cup of aan de bovenkant? Als je borsten in het midden uit de cup komen, je borsten dicht bij elkaar of je borsten eerder zacht zijn, is de pasvorm waarschijnlijk te diep uitgesneden voor jouw borstvorm en stevigheid. Gelukkig zijn er genoeg BH’s waarbij dit niet gebeurt.

Onze favorieten voor borsten die over de cup komen:

 • Een balconette BH die hoger tussen je borsten en tegen je middenrif kan komen
 • Een plunge BH van Passionata die dicht valt opje borsten met het extra stukje stof over de cup zodat het je borsten ook ophaar plaats houdt
 • Een hartvormige BH van Marie Jo omdat het extra stukje stof dat eruit steekt je borst op haar plaats houdt. Je kan ook PrimaDonna twist hartje doen maar dan één cupje kleiner doen.

 

Ook een BH met een diepere pasvorm in dezelfde maat kan helpen om je borsten beter in de cup te houden. De BH’s van PrimaDonna tailleren in het algemeen wat dieper. De PrimaDonna Twist in hartvormige of driedelige BH is in dit geval zeker een aanrader.
De Freya BH van PrimaDonna is hiervoor een goede keuze.

 

Een BH moet overal goed zitten, dus is het belangrijk om ook te controleren dat de beugel niet onder je arm prikt of daar te hoog zou komen.Ga daarom zeker eens zitten met BH’s die hoger komen, zoals een balconette of een hartvormige BH van PrimaDonna.

De borsten komen over de cup.
De borsten komen over de cup.

Probleem 4: Mijn omtrek komt te hoog

De omtrek rond je lichaam moet altijd mooi aansluiten zonder dat die eigenlijk omhoog komt, zoals een bruggetje. Toch zijn er drie redenen waardoor dit wel kan gebeuren:

 1. De BH-maat is niet juist
  De omtrek van je BH is gewoon te breed. Dat kan je oplossen door je BH te vervangen door een andere BH van een maat kleiner.
 2. De BH-pasvorm is niet juist
  Een tweede reden kan zijn dat de cup van je BH niet diep genoeg is, waardoor je borsten de BH van je wegduwen, je je bandjes begint op te trekken en je je omtrek op het vastste begint te doen omdat je steun mist. De BH’s van PrimaDonna tailleren in het algemeen wat dieper. De PrimaDonna Twist in hartvormige of driedelige BH is in dit geval zeker een aanrader.
 3. De BH is versleten
  Goedkope BH’s gaan sneller uitrekken dan anderen, dus kijk ook naar hoe oud je BH al is. Als je BH al wat ouder is, moet je niet perse een omtrek losser meegeven maar kan hij ook gewoon uitgerokken zijn of van een heel goedkoop merk zijn, zoals BH’s van Zeeman of H&M.

📌 Tip

BH's lijken eigenlijk op broeken. Als je ze voor het eerst aantrekt, zitten ze strak, maar na een tijdje gebruiken worden ze uitgerokken en kunnen ze oncomfortabel worden. Daarom is het belangrijk om je BH steeds in de loste haakjes te dragen. Als je omtrek dan rekt én omhoog komt, kan je de omtrek terug goed laten aansluiten door één van de strakkere haakjes te dragen.

De BH-omtrek komt omhoog.
De BH-omtrek komt omhoog.

Probleem 5: Mijn borsten komen onder mijn BH uit

Bij CurveCatch begrijpen wij als de besten hoe oncomfortabel het is als je borsten onder je BH uit komen. Een goede BH ondersteunt jouw borsten goed zonder dat je borsten onder je BH uit komen, maar er zijn twee verschillende redenen waardoor dit toch kan gebeuren:

 • De BH-maat is niet juist
  Het zou wel eens kunnen dat je cupmaat te klein is. Dan duwt de beugel van je BH in jouw borstweefsel. Omdat er dan te weinig ruimte is, ontsnapt je borst onder de BH.
 • De BH-pasvorm is niet juist
  Naast de cupmaat van de BH (aangeduid door een letter) en de borstomtrek (aangeduid door een cijfer) is ook de diepte van je cup heel belangrijk. Als je jouw bandjes helemaal aantrekt waardoor jouw rug ook naar bovenkomt? Dan is de cup waarschijnlijk te ondiep.

De BH’s van PrimaDonna tailleren in het algemeen wat dieper. De PrimaDonna Twist in hartvormige of driedelige BH is in dit geval zeker eenaanrader.

De borsten komen onder de BH uit.
De borsten komen onder de BH uit.

CurveCatch zoekt mee naar jouw perfecte BH!

Het is belangrijk om te zorgen dat de BH die je kiest goed past en comfortabel is om te dragen om deze problemen te voorkomen. Aarzel daarom niet om ons te contacteren als je één van deze BH-problemen ondervindt. We helpen je graag bij de zoektocht naar je nieuwe favoriete BH!

Ontdek CurveCatch

Geen zin om zelf op zoektocht te gaan BH's van degelijke kwaliteit én die goed zitten? We got you covered!

Bestel vrijblijvend in drie simpele stappen een box vol handpicked BH’s:

 1. Beantwoord onze vragenlijst (3 min.)
  Dankzij de vragenlijst leren we jou kennen, net zoals een specialiste in een speciaalzaak.
 2. Ontvang binnen de week een assortiment van +- 10 handpicked BH’s (en bijpassende slipjes).
 3. Geniet van een ontspannend pasmoment in je eigen slaapkamer en betaal achteraf enkel voor wat je wil houden.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Ervaar jij vaak problemen met je BH?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Ervaar jij vaak problemen met je BH?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

FIT & PASVORM
#SOORTENBH's

Wat is een longline BH?

Wat is een longline BH, voor wie is hij het meest of het minst geschikt en wat hangt nu toch dat stukje stof onder die BH te doen? Ontdek hier alles over de longline BH!

2
min -
Aug 21, 2023
FIT & PASVORM
#PASVORM #MATEN

BH passen: hoe pas ik het best een BH?

Hoe pas ik het best een BH en waarop moet ik letten om te zien of de BH mij past? Ontdek het met de handige checklist in deze blog!

2
min -
Aug 8, 2023
FIT & PASVORM
#wit #tshirt #BH

De perfecte BH voor onder je witte blouse en T-shirt!

Ontdek 4 tips om de ideale BH onder jouw witte blouse of T-shirt te matchen!

2
min -
Jul 17, 2023
FIT & PASVORM
#PERFECTE #IMPERFECTIES

Asymmetrische boezem? Zo kies je een BH op maat!

Geen enkele boezem is perfect symmetrisch. Hier zijn enkele tips in je zoektocht naar een BH die past bij jouw perfecte imperfecties!

4
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#VERWARRING

BH-maten | Spreek vloeiend de Franse, Europese en Amerikaanse BH-taal

Ontdek de verschillen tussen de Europeaanse, Franse en Amerikaanse BH-maten

2
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Wat is een bralette BH? | De voordelen van beugelloze BH's

Bralette? Comfort! Ontdek waarom bralette BH's perfect zijn voor een natuurlijke decolleté en waarom ze ideaal zijn na een borstoperatie of zwangerschap.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH #HARTVORMIG

Hartvormige BH's: voordelen, geschiedenis en onze favorieten

Ontdek de voordelen van hartvormige BH's en waarom ze zo populair zijn! Lees verder en ontdek of deze BH-stijl bij jou past.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#BHSOORTEN

Balconette BH: de go-to voor een natuurlijke decolleté

Een balconette BH is perfect voor een natuurlijke decolleté en verplaatst het zijdelings borstvolume naar de bovenkant. Wat zijn onze favorieten? Ontdek het hier!

2
min -
Apr 23, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Driedelige BH's: voor- en nadelen - Ontdek onze topkeuzes

Een driedelige BH staat voor pure comfort, maar wat zijn de voor- en nadelen van een driedelige BH? Zijn er zelfs nadelen? Ontdek onze favoriete driedelige BH's!

1
min -
Dec 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Plunge BH: de juiste keuze voor jou? Ontdek de voordelen en nadelen!

Ontdek de voordelen en nadelen van plunge BH's en waarom je misschien beter voor een push-up BH zou kiezen. Ontdek ook onze favoriete plunge BH's!

2
min -
Oct 12, 2022
FIT & PASVORM
#pijn #pasvormen #soortenbh

Pijn door je BH: de 7 redenen en hoe te voorkomen

Ervaar je BH-pijn aan je oksel, ribben, schouders, borstweefsel of tepel? Of is er sprake van een schimmeltje? Ontdek waarom, en wat je eraan kan doen.

5
min -
Apr 5, 2023
FIT & PASVORM
#soortenbh's

Push-up BH: tips, mythes en onze favorieten

Wat is een goede push-up BH? Ontdek hier de perfecte push-up BH's, de verschillende stijlen en maten, en hoe je de perfecte pasvorm kiest.

3
min -
Apr 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Voorgevormd of niet-voorgevormd: welke BH-vulling kies jij?

Ontdek alles wat je moet weten over voorgevormde en niet-voorgevormde BH's. Lees verder en vind jouw perfecte BH!

2
min -
Nov 13, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S #MINIMIZER #SPACER

Minimizer BH: de beste keuze voor jou?

Benieuwd naar de verschillen tussen een maximizer, spacer en minimizer BH? Leer hoe je de juiste BH kiest voor jouw borstvorm. Ontdek onze favorieten!

3
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.