CurveCatch logo
Category /
Borstvergroting: welke BH heb ik nu nodig?
LICHAAM

Borstvergroting: welke BH heb ik nu nodig?

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

Als je een borstvergroting hebt ondergaan, kan het vinden van de juiste BH een uitdaging zijn. Je lichaam is plots veranderd, mogelijks heb je op sommige plekken ook nog pijn of voel je je nog niet helemaal super in je vel. In deze blog geven we je tips voor het kopen van de perfecte BH na een borstvergroting zodat je daar al zeker niet over hoeft na te denken.

Apr 12, 2023
|
3
min

De perfecte BH na jouw borstvergroting

3 tips voor de ideale BH

De ideale BH na een borstvergroting is vooral comfortabel, maar moet ook voldoende steun bieden én is liefst flatterend... hoe begin je aan die zoektocht?

 1. Wacht tot je genezen bent
  Wacht totdat je volledig genezen bent voordat je een nieuwe BH koopt. Je borsten gaan mogelijks nog veranderen. Meestal duurt dit enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van je individuele genezingsproces. Je arts zal je hier ongetwijfeld richtlijnen voor kunnen bieden. Koop geen BH's die te strak zitten of oncomfortabel aanvoelen, dit kan de genezing belemmeren. Draag tijdens deze periode liever BH's met brede bandjes en zonder beugel of bralettes. Indien je deze niet hebt kan je altijd de beugel halen uit een oude BH als tussentijdse oplossing zodat je nog niet meteen nieuwe BH's moet kopen.
 2. Comfort is key
  Hoewel het belangrijk is om te kiezen voor een BH met ondersteuning en de juiste cupmaat, is comfort net zo belangrijk. Kies een BH die comfortabel aanvoelt en die je de hele dag kunt dragen zonder ongemak.
 3. Vergeet de stijl niet
  Na een borstvergroting is het begrijpelijk dat je je nieuwe vormen wilt laten zien. Kies daarom voor BH's die je figuur flatteren en waarin je je zelfverzekerd voelt. Er zijn veel stijlen en kleuren beschikbaar, dus experimenteer en vind de perfecte BH voor jou.

Wij raden aan om zeker eens plunge BH's te proberen - deze zijn diep uitgesneden tussen de borst en tonen je mooie nieuwe decolté. Anderzijds kunnen balconette BH's een een mooi effect geven omdat deze eerder de bovenkant van je nieuwe borsten zullen tonen eerder dan de decolté. Als laatste kan je nu ook zonder twijfel erg mooi beugelloze bralettes opvullen met je nieuwe boezem en zal je de steun van de beugel ook niet missen door de vernieuwde stevigheid van je borsten.

Je kan natuurlijk ook eens proberen om zonder BH door het leven te gaan. Doordat je borsten nu aan stevigheid hebben gewonnen zal je mogelijks comfortabel zijn zonder BH. Er zijn geen studies die bewijzen dat je borstweefsel daardoor stevigheid zou verliezen. Het is en blijft wel iets waar je zelf fan van moet zijn.

Lees hier ook meer over hoe je rust te nemen na een borstoperatie.

Waarom een borstvergroting?

Er zijn heel veel mogelijke redenen waarom je zou kiezen voor een borstvergroting:

 • Borstgrootte
  De media beelden die we dagelijks te zien krijgen geven ons vaak het gevoel dat een zandloper figuur met een weelderige boezem dé definitie is van een sexy vrouw. Het gekke is dat dit door onderzoek niet wordt bewezen. Wat wij daarom belangrijk vinden is dat je zelf - op een zo geïnformeerde manier mogelijk - moet kiezen wat voor jou belangrijk is om je sexy te voelen. Voor heel veel mensen is een grotere boezem hier onderdeel van.
 • Gewichtsverlies
  Na het verliezen van veel kilo's, bijvoorbeeld na een dieet of een operatie zoals een maagverkleining veranderen onze borsten ook meestal mee. Dit komt omdat er vetweefsel verloren gaat in de borsten en ze daardoor minder volume hebben. Een borstvergroting kan dan helpen om het volume bovenaan de borst te herstellen en hen een stevigere en vollere uitstraling te geven.
 • Bevalling
  Tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode kan de huid van de borsten uitrekken en kan het volume veranderen. Een borstvergroting kan dan helpen om het verloren volume terug te krijgen.
 • Borstkanker
  Na een borstamputatie kan een borstreconstructie worden uitgevoerd, waarbij het volume van de borst wordt hersteld. Hierbij kan worden gekozen voor een borstvergroting om de gewenste cupmaat te bereiken. Klik hier om meer te weten over borstkanker.

Vaak merk je bovenstaande zaken op wanneer je bovenaan de cup bij BH's ruimte hebt die je niet meer opgevuld lijkt te krijgen. De cup gaat "gapen" en of je nu een kleinere cup kiest of niet, er blijft altijd een beetje ruimte tussen jouw borst en de cup van de BH. Dit kan soms lastig zijn wanneer je een diepe decolté draagt omdat mensen dan soms binnen kunnen kijken of onder aanpassende kleding omdat je dan de BH cup vaak iets meer kan zien. Vergeet echter niet: soms kan veranderen van BH-maat of pasvorm ook al een heel eind helpen. Push-up BH's, hartvormige BH's of plunge BH's kunnen hierbij al een heel verschil maken. Contacteer ons voor meer info.

Borstvergrotingen in het buitenland

Het is populair om een chirurg in het buitenland op te zoeken: "Lekker goedkoop toch? En we boeken ineens een all-inclusive reis!". Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting nog steeds een operatie is en dus risico's met zich meebrengt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor een goedkopere optie in het buitenland, is het belangrijk om te kiezen voor een bekwame chirurg. Het betalen van iets meer geld kan ervoor zorgen dat je de juiste zorg en nazorg krijgt en dat het risico op complicaties wordt verminderd.

Wees bewust van dit risico, lees hier meer.

Ontdek CurveCatch

Je hebt geïnvesteerd in een borstvergroting, dus je wilt ervoor zorgen dat je BH je nieuwe vormen flatterend laat zien. Kies daarom voor een BH die goed past en de juiste cupmaat heeft. Geen zin om de ideale BH zelf uit te zoeken? We got you covered!

Bestel vrijblijvend in drie simpele stappen een box vol handpicked BH’s:

 1. Beantwoord onze vragenlijst (3 min.). Dankzij de vragenlijst leren we jou kennen, net zoals een specialiste in een speciaalzaak.
 2. Ontvang een assortiment van +- 10 handpicked BH’s (en bijpassende slipjes).
 3. Geniet van een ontspannend pasmoment in je eigen slaapkamer en betaal achteraf enkel voor wat je wil houden.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Heb jij al een borstvergroting ondergaan?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Heb jij al een borstvergroting ondergaan?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

LICHAAM
#HEET #ZWETEN

BH Tips voor warm weer: Zo houd je het koel en comfortabel

We beschrijven drie tips om koel en comfortabel te blijven bij het dragen van een BH tijdens warm weer door warmte tussen, op en onder je borsten te vermijden.

3
min -
May 23, 2023
LICHAAM
#borstoperatie #soortenbh

Borstverzorging na de borstoperatie: welke BH draag ik best?

Ontdek de beste manieren om voor je borsten te zorgen na een borstoperatie en ontdek welke BH's je achteraf kan dragen. Meer info in dit artikel!

2
min -
Apr 9, 2023
LICHAAM
#borstverkleining #soortenbh

Borstverkleining: welke BH heb ik nu nodig?

Na een borstverkleining is het essentieel om de juiste BH te dragen. Overweeg jij een borstverkleining, dan is deze blog voor jou!

3
min -
Apr 10, 2023

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.