CurveCatch logo
Category /
Recycle je oude BH en geef ze een tweede leven
CARE

Recycle je oude BH en geef ze een tweede leven

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

We hebben allemaal wel die ene oude BH die we eigenlijk nooit meer dragen, maar wat doe je daar nu mee? Doneren aan een goed doel is één van de populairste opties. Daarnaast kun je ook je BH's upcyclen door er iets nieuws en unieks van te maken. Het milieu zal je toelachen!

Mar 25, 2023
|
2
min

Verschillende opties om je BH te recyleren

Doneer je oude BH

Je BH doneren aan een een kringloopwinkel lijkt misschien een kleinigheid, maar het kan een grote impact hebben op het leven van vrouwen in armoede. BH's zijn namelijk een belangrijk onderdeel van onze garderobe, terwijl niet iedereen het zich kan veroorloven er nieuwe te kopen.

Een kringloopwinkel biedt hierbij dus de ideale oplossing! Zo kan je mensen in nood helpen én in één slag je BH's een tweede leven geven. Enkele organisaties die je BH's een tweede leven geven zijn: ThinkTwice, Opnieuw & co en de Kringwinkel.

Wat gebeurt er met je gedoneerde BH’s?

De gedoneerde BH's worden allereerst geïnspecteerd en gereinigd, om vervolgens voor een mooi prijsje verkocht te kunnen worden. Op deze manier krijgen vrouwen uit alle lagen van de bevolking toegang tot kwaliteitsvolle lingerie, zonder hun budget te overschrijden.

Helaas krijgt niet elke BH een tweede leven: deze BH’s worden dan volledig uit elkaar gehaald en alle verschillende materialen worden van elkaar gescheiden. Vervolgens worden er nieuwe BH’s gemaakt met de gerecupereerde materialen, of worden deze materialen gebruikt als vulling voor kussens en knuffeldieren.

Maak van je BH een kunstwerk!

Wil je een extraatje toevoegen aan je garderobe? Tijd om te knutselen!

Met deze tips geef je je BH een nieuw leven:

  1. Knip de bandjes af en gebruik een lijmpistool/borduurmachine om de cups aan je kledingstuk met open rug te bevestigen. Klaar!
  2. Ook kan je je BH openknippen en de padding in je hakken leggen, om het wandelen met hakken wat comfortabeler te maken. De overblijvende stof kan je als lappen stof of poetslappen gebruiken.

Onze tips in een notendop

De volgende keer dat je een oude BH kwijt wil, onthoud dan dat je ze makkelijk een tweede leven kan geven: gebruik ze in je volgende knutselproject, of doneer ze aan het goede doel. Gratis goede karma!

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Recycle jij je oude BH's?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Recycle jij je oude BH's?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

CARE
#BORSTKANKER #ZELFONDERZOEK

Leer je borsten goed kennen, doe aan zelfonderzoek

En één op de negen vrouwen zal ooit borstkanker krijgen. Toch doen we bar weinig aan zelfonderzoek, iets wat met deze schokkende cijfers echt onderdeel uit zou moeten maken van je maandelijkse routine.

2
min -
Jan 10, 2024
CARE
#VERSLETEN

Is mijn BH versleten? 4 tips om te weten of je een nieuwe BH nodig hebt

Lees 4 tips om te weten of je BH aan vervanging toe is.

2
min -
Jul 3, 2023
CARE
#WASSEN

BH wassen: 5 tips voor een langere levensduur van je BH

Hoe (vaak) moet je je BH wassen? Ontdek onze 5 tips voor het wassen van je lingerie en verleng de levensduur van je favoriete BH!

3
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.