CurveCatch logo
Category /
BH passen: hoe pas ik het best een BH?
FIT & PASVORM

BH passen: hoe pas ik het best een BH?

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

Wij ontwierpen voor jou de CurveCatch dans: een korte checklist met enkele zaken om op te letten tijdens het passen van een BH. Er wordt gezegd dat 80% van ons een BH draagt die eigenlijk niet past. Wij denken dat dit vaak ligt aan het feit dat we in de winkel in alle haast proberen passen. Op 7min een fijne BH vinden is niet eenvoudig want in de winkel kan je niet veel bewegen en is het een momentopname terwijl je borsten in realiteit doorheen de dag en de maand veranderen. Hoe vind je dan toch een BH die fijn zit voor het grootste deel van jouw dagen? Thuis passen gedurende 7 dagen in plaats van 7 minuten met deze tips!

Aug 8, 2023
|
2
min

Hoe pas ik best mijn BH?

Het begint bij... hem juist aan te doen

  1. Pas altijd op het meest losse haakje
  2. Trek je borsten naar binnen
  3. Stel je bandjes af
  4. Beweeg: doe de CurveCatch-dans!

Pas een BH altijd op het meest losse haakje

Een BH "leeft" met jou mee en zal - onafhankelijk van de prijs - altijd een beetje uitrekken. Duurdere BH's hebben vaak een betere terugrek in de stoffen omdat deze stoffen duurder zijn en zullen daarom vaak minder snel of minder erg uitrekken. Maar elke BH, of deze nu €20 of €200 kost, rekt ooit wel uit. Wanneer je een nieuwe BH past is het dus best om hier rekening mee te houden, zodat je zo lang mogelijk genot hebt van jouw nieuwe BH.

Doe je BH daarom altijd aan op het meest losse haakje tijdens het passen. Voel je meteen dat deze te los voelt? Zet hem dan wat vaster, gewoon om het gevoel aan de cups en qua stof en pasvorm te ervaren, maar koop hem niet. Probeer in de plaats daarvan eerst nog de strakkere maat op het lostste haakje. Indien deze niet te strak voelt ben je altijd beter af met de strakste variant.

Door op deze manier je BH te passen geef je deze de ruimte naar de toekomst toe om een beetje uit te rekken zonder dat je deze moet innemen. Innemen van BH's kan ook perfect, maar je moet weten dat je daarmee de samenstelling van je BH wel verandert: de schouderbandjes van je BH gaan meer naar buiten komen te staan, de beugels zitten mogelijks niet meer op de juiste plek. Het is dus een mogelijke oplossing, maar beschouw het altijd als 'plan B'.

Wist je dat...

PS: wist je dat 80% van de steun van je BH komt van de omtrek? Als je omtrek dus te los zit, gaat je rugpand omhoog komen en dan zakken je borsten naar voren waardoor je BH te weinig steun geeft. Daarom is deze stap cruciaal!

Trek je borsten naar binnen

Neem je borst vast onder de cup van je BH (een beetje alsof je kruiselings je oksels wil gaan wassen) en swoop je borst naar binnen toe. Dit zodat ze de cup van de BH volledig opvult. Waarom is dit belangrijk? Wel, wanneer je in het dagelijkse leven begint te bewegen, bewegen je borsten naar voren. Door te 'swoopen' kan je dit effect vanaf de start van het passen al meteen bekomen zodat je zo dadelijk kan gaan checken of je cup niet te klein of te groot is.

Probeer indien je een niet-voorgevormde BH aan het passen bent niet de naad op je tepel te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je borsten puntiger gaan lijken en is ook niet hoe BH's tegenwoordig worden gemaakt. Het ontwerp van de laatste paar jaren is om de naad net boven je tepel te laten vallen zodat je borsten ronder lijken.

Stel je bandjes af

Vaak hoef je dit niet perse extra te doen want staan de bandjes gewoon al goed, maar je kan altijd best even checken of je - als je naar jezelf kijkt in de spiegel - kan zien dat je rugpand evenwijdig loopt met de grond? Indien niet en trekt je rugpand omhoog, dan kan je je bandjes best wat losser zetten (voelt je BH dan niet steunvol genoeg, dan is je omtrek gewoon te groot). Het tegenovergestelde is dat je bandjes dan net weer gaan afzakken. Is dat het geval, trek ze dan wat strakker aan.

Je schouderbandjes ragen het gewicht van je borsten als je rug niet vast genoeg is. De schouderbandjes moeten dus nét zo zitten dat ze niet afzakken maar dat ze ook niet heel het gewicht van je borsten dragen. Je omtrek zou het meeste gewicht moeten dragen.

Beweeg daarna om te zien of je BH goed past

Ok, nu begint het dansgedeelte! Dansgedeelte? Yes dansgedeelte! Geniet van de bewegingsvrijheid die je thuis hebt en beweeg even met ons mee, want dit is werkelijk de enige manier om te weten of je BH fijn zit of niet!

  1. Draai een keer in het rond ... buig daarbij misschien eens naar voren en kijk of de omtrek van je BH mooi evenwijdig met de grond loopt (is dit niet zo dan is je omtrek te los).
  2. Stamp met je voeten op de grond ... en kijk of je borsten mooi in het midden hangen van je bovenarm (dit is het meest flatterende).
  3. Zwaai je armen in de lucht ... en kijk of de onderkant van je BH mooi tegen je lichaam blijft zitten en je geen vinger kan steken tussen je beugel en je borst (is dit toch zo, dan is de cup te klein).
  4. Ga nu zitten met een zucht ... en kijk of de beugels van je BH niet in je oksel of in je borst duwen (anders is je beugel mogelijks te lang)*.
  5. Stap nu rond als een CATCH ... yes own die catchwalk bij je thuis en doe die dance moves die je anders nooit zou doen in een paskamer.
  6. Zo gaat de CurveCatch dans!

* Dit is extra belangrijk voor mensen die kleiner zijn dan 1m65. Onze oprichtster Kimia moet dit met haar 1m57 bijvoorbeeld ook doen. Dit omdat beugels dan soms te "lang" kunnen blijken voor jou.

Is nu alles in orde? Dan heb je een catch te pakken!

Liefs,

Kimia

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Wat vind je van de CurveCatch dans?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen jouw selectie van 8 items (levering €0.99).

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Wat vind je van de CurveCatch dans?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

FIT & PASVORM
#SOORTENBH's

Wat is een longline BH?

Wat is een longline BH, voor wie is hij het meest of het minst geschikt en wat hangt nu toch dat stukje stof onder die BH te doen? Ontdek hier alles over de longline BH!

2
min -
Aug 21, 2023
FIT & PASVORM
#wit #tshirt #BH

De perfecte BH voor onder je witte blouse en T-shirt!

Ontdek 4 tips om de ideale BH onder jouw witte blouse of T-shirt te matchen!

2
min -
Jul 17, 2023
FIT & PASVORM
#PERFECTE #IMPERFECTIES

Asymmetrische boezem? Zo kies je een BH op maat!

Geen enkele boezem is perfect symmetrisch. Hier zijn enkele tips in je zoektocht naar een BH die past bij jouw perfecte imperfecties!

4
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#VERWARRING

BH-maten | Spreek vloeiend de Franse, Europese en Amerikaanse BH-taal

Ontdek de verschillen tussen de Europeaanse, Franse en Amerikaanse BH-maten

2
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#BHPROBLEMEN

BH-problemen: De 5 meest voorkomende problemen die je kan hebben met je BH

Vijf veelvoorkomende BH-problemen zijn: mijn BH doet mijn ribben pijn, de beugel duwt in mijn borsten, mijn borsten komen over de cup of komen eronder uit, mijn omtrek komt omhoog.

4
min -
May 19, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Wat is een bralette BH? | De voordelen van beugelloze BH's

Bralette? Comfort! Ontdek waarom bralette BH's perfect zijn voor een natuurlijke decolleté en waarom ze ideaal zijn na een borstoperatie of zwangerschap.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH #HARTVORMIG

Hartvormige BH's: voordelen, geschiedenis en onze favorieten

Ontdek de voordelen van hartvormige BH's en waarom ze zo populair zijn! Lees verder en ontdek of deze BH-stijl bij jou past.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#BHSOORTEN

Balconette BH: de go-to voor een natuurlijke decolleté

Een balconette BH is perfect voor een natuurlijke decolleté en verplaatst het zijdelings borstvolume naar de bovenkant. Wat zijn onze favorieten? Ontdek het hier!

2
min -
Apr 23, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Driedelige BH's: voor- en nadelen - Ontdek onze topkeuzes

Een driedelige BH staat voor pure comfort, maar wat zijn de voor- en nadelen van een driedelige BH? Zijn er zelfs nadelen? Ontdek onze favoriete driedelige BH's!

1
min -
Dec 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Plunge BH: de juiste keuze voor jou? Ontdek de voordelen en nadelen!

Ontdek de voordelen en nadelen van plunge BH's en waarom je misschien beter voor een push-up BH zou kiezen. Ontdek ook onze favoriete plunge BH's!

2
min -
Oct 12, 2022
FIT & PASVORM
#pijn #pasvormen #soortenbh

Pijn door je BH: de 7 redenen en hoe te voorkomen

Ervaar je BH-pijn aan je oksel, ribben, schouders, borstweefsel of tepel? Of is er sprake van een schimmeltje? Ontdek waarom, en wat je eraan kan doen.

5
min -
Apr 5, 2023
FIT & PASVORM
#soortenbh's

Push-up BH: tips, mythes en onze favorieten

Wat is een goede push-up BH? Ontdek hier de perfecte push-up BH's, de verschillende stijlen en maten, en hoe je de perfecte pasvorm kiest.

3
min -
Apr 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Voorgevormd of niet-voorgevormd: welke BH-vulling kies jij?

Ontdek alles wat je moet weten over voorgevormde en niet-voorgevormde BH's. Lees verder en vind jouw perfecte BH!

2
min -
Nov 13, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S #MINIMIZER #SPACER

Minimizer BH: de beste keuze voor jou?

Benieuwd naar de verschillen tussen een maximizer, spacer en minimizer BH? Leer hoe je de juiste BH kiest voor jouw borstvorm. Ontdek onze favorieten!

3
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.