CurveCatch logo
Category /
De uitvindster van de BH | Mary Phelps Jacob
HELDINNEN

De uitvindster van de BH | Mary Phelps Jacob

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

Vandaag zetten we Mary Phelps Jacob in de kijker, een vrouw die onze wereld voorgoed heeft veranderd! Bereid je voor op een inspirerend verhaal vol lef, stijl en BH's.

Jul 3, 2023
|
2
min

Mary Phelps Jacob, uitvindster van de BH

Duik met ons mee in de kleurrijke geschiedenis van de BH en ontmoet Marie Phelps Jacob, de vrouw die de lingerie-industrie voorgoed veranderde. Van haar eigenzinnige uitvinding tot haar impact op het comfort en de vrijheid van vrouwen.

De flamboyante socialite

Marie Phelps Jacob, een New Yorkse socialite uit de vroege 20e eeuw, was allesbehalve een doorsnee dame. Met haar levendige persoonlijkheid en liefde voor avontuur was ze altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om grenzen te verleggen. Ze was een dame die niet bang was om haar eigen stempel te drukken.

Deze stoere vrouw had in 1913 een innovatief idee: zo pakte Mary twee zakdoeken, naaide ze aan elkaar en bevestigde ze met een lint. Ze noemde het de 'brassière', wat ook ineens de naam 'bra' verklaart. We vermoeden uiteraard dat de brassière meer leek op een schattig, zelfgemaakt modestukje dan op de intieme, intrinsieke BH's die we vandaag de dag kennen. Een slimme zet, Marie!

De brassière neemt de wereld over

Marie's uitvinding verspreidde zich als een lopend vuurtje. Vrouwen waren dol op het idee van een BH die zowel ondersteuning als bewegingsvrijheid bood. Ze patenteerde haar ontwerp in 1914 onder de naam "brassière" en opende de deur naar een geheel nieuwe benadering van dameslingerie.

Waarom was de brassière zo populair?

  1. Het doel
    In tegenstelling tot de korsetten van die tijd, die bedoeld waren om de taille en borsten te vormen en te beperken, was de eerste BH bedoeld om een lichte ondersteuning te bieden aan de borsten, zonder ze te vervormen. Het accentueerde eerder de natuurlijke vorm van de borsten.
  2. Vernieuwend comfort
    De eerste BH bood vrouwen meer bewegingsvrijheid en comfort in vergelijking met de strakke en beperkende korsetten. Het gebruik van zachtere materialen en het ontbreken van verstijvende baleinen droeg bij aan een aangenamere draagervaring.
  3. De sociale mpact
    Het ontwerp van de eerste BH was revolutionair omdat het vrouwen bevrijdde van de verstikkende korsetten en hen in staat stelde om vrijer te bewegen. Het betekende ook een verschuiving in de sociale perceptie van het vrouwelijk lichaam en droeg bij aan een grotere acceptatie van natuurlijke vormen.

Mode en vrijheid verenigd

Met de komst van Marie's brassière kwam er een verschuiving in de manier waarop vrouwen naar hun lichaam en comfort keken. De BH bood een alternatief voor de beperkende korsetten en bevrijdde vrouwen van de beknellingen die ze eeuwenlang hadden doorstaan. Het was een nieuw tijdperk van mode en vrijheid dat was aangebroken.

Een blijvende erfenis

Hoewel Marie Phelps Jacob's uitvinding op zichzelf eenvoudig en bescheiden was, was het de basis voor verdere innovaties op het gebied van lingerie. Haar durf om de status quo uit te dagen en haar onverzettelijkheid hebben de weg vrijgemaakt voor de moderne BH's die we vandaag de dag kennen en liefhebben. Dankzij Marie kunnen vrouwen nu kiezen uit een scala aan stijlen, maten en functies die hun behoeften en persoonlijkheden weerspiegelen.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Wist jij al wie Mary Phelps Jacob was?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Wist jij al wie Mary Phelps Jacob was?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

HELDINNEN
#PASSIE

Ontmoet Inge Roels, de expert achter jouw lingeriebox

Wie is de expert achter elke CurveCatch-box vol handpicked BH's? Los van de bruisende passie voor lingerie, is ze moeder, vriendin, echtgenote en dochter.

2
min -
Dec 12, 2022
HELDINNEN
#borstkanker #vzw #verhaal

Yamina Krossa overwon borstkanker

Ontmoet Yamina Krossa (48), founder van vzw Benetiet en borstkanker survivor.

5
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.