CurveCatch logo
Category /
Minimizer BH: de beste keuze voor jou?
FIT & PASVORM

Minimizer BH: de beste keuze voor jou?

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

De minimizer BH vervult haar doel: ze doet je borsten kleiner lijken. Toch laat een minimizer BH je soms breder lijken, wat niet de bedoeling is. De spacer BH biedt hier een mooi alternatief. Ook zijn deze 2 soorten BH's niet ideaal voor een aantal soorten borsten, dewelke zijn dat juist? Ontdek ook onze favoriete minimizer BH’s.

Nov 13, 2022
|
3
min

Wat is een minimizer BH?

Een BH die de borsten verkleint, maar voornamelijk platter maakt. Dit wil zeggen dat, als je deze BH van opzij bekijkt wanneer je hem aanhebt, je kleinere borsten lijkt te hebben. Slechte modellen duwen je borsten eerder naar de zijkant van je lichaam waardoor je ronder lijkt als je voor je staat. Hier moet je voor oppassen, want anders lijk je van opzij gezien platter maar van voor af gezien breder. Dit is niet flatterend en natuurlijk niet de bedoeling.

Meestal zijn dit BH's zonder naad op de cup. Dit omdat een naad meestal zorgt voor diepte en ruimte creëert in een cup. Hierdoor heeft een minimizer model een minder diepe cup.

Wat is een spacer BH?

Een goed alternatief voor de minimizer BH is de spacer BH. Deze heeft geen speciale vorm, maar onderscheidt zich van andere BH’s door haar luchtdoorlatende cups. Dit laagje lucht in de cups zorgt ervoor dat de BH geschikt is voor alle borstvormen en past zich aan aan jouw boezem. Omdat deze ook naadloos is, krijg je ook bij deze BH’s een minimizing effect, maar zonder de borst plat te drukken.

Voor wie is de minimizer BH niet ideaal?

 • Zachtere borsten: Dit soort BH is niet geschikt voor zachtere borsten, omdat je dan bovenaan aan de cup vaak plooitjes hebt.
 • Heel volle borsten: Ze is ook niet ideaal voor heel volle borsten, omdat dit soort borst vaak iets meer zakt door de zwaartekracht en de BH dan naar voor wordt geduwd. Zo wordt je BH weggeduwd van je lichaam, waardoor de beugel niet meer onder je borst zit. De beugel zit dan eerder op je borst zelf en hierdoor ontstaat er directe wrijving tussen je borst en je buik. Zo kan je ontstekingen krijgen onder je borst.

2 verschillende borsten

De meeste minimizer BH's zijn niet voorgevormd, maar wel gemouleerd. Dit wil zeggen dat ze in de fabriek worden "ingeduwd" door een warmtebron. Zo komt er een vorm in de stof te staan en neemt de BH die vorm aan, eerder dan de vorm van je borst. Als je 2 verschillende borsten hebt, is dit dus heel lastig. Wij verkiezen daarom liever spacer BH's - die zich wel zetten naar je borst - dan echte minimizer BH's.

💡 Wist je dat ...

 • In de jaren '80 waren zowel minimizer BH's als push-up BH's of maximizer BH's heel erg in de mode. Toen had je ofwel de ene of de andere, ookal doet een minimizer BH het tegenovergestelde van een-push up of maximizer.
 • De Franse 'Hedona' naadloze BH van Chantelle was toen iconisch en de meest gedragen minimizer BH. Het was een top model omdat hij je borsten niet plat naar de zijkant duwde, maar mooi rond maakte. Dit model kan je nog steeds kopen, maar naar onze mening is hij niet meer van dezelfde glorie als vroeger. Hij was één van de eerste voorlopers van voorgevormde BH's omdat hij glad was. Dé T-shirt BH van de jaren '80 dus. Nu zijn voorgevormde BH's of spacer BH's eerder in de mode en bestaan uit zoveel nieuwe technieken dat deze gewoon veel beter zitten. Wij verkopen hem dus niet meer, maar in een kleine speciaalzaak, zoals Lingerie in a Box, zal je hem soms nog wel kunnen vinden.
 • Soms vragen mensen naar een ‘mini-me-lizer’ BH. Wij zijn alvast fan van deze nieuwe benaming!

❤️ Onze favoriete minimizer BH’s

Eigenlijk kan je heel veel BH's - die weinig diepte in de cup hebben - beschouwen als minimizer BH's, ook al is dit niet het officiële doel van deze modellen.

Onze favorieten zijn:

 • De Miss Joy met leuke bandjes van Passionata, ideaal voor boezems tot E-cup.
Miss Joy - Passionata
 • De Rebecca en de Rebecca Essentials van Fantasie, ideaal voor boezems vanaf E-cup.
De Rebecca en de Rebecca Essentials - Fantasie

Ontdek CurveCatch

Geen zin om zelf op zoektocht te gaan naar degelijke minimizer BH's? We got you covered!

Bestel vrijblijvend in drie simpele stappen een box vol handpicked BH’s:

 1. Beantwoord onze vragenlijst (3 min.)
  Dankzij de vragenlijst leren we jou kennen, net zoals een specialiste in een speciaalzaak.
 2. Ontvang binnen de week een assortiment van +- 10 handpicked BH’s (en bijpassende slipjes).
 3. Geniet van een ontspannend pasmoment in je eigen slaapkamer en betaal achteraf enkel voor wat je wil houden.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Creëer jij graag een verkleinend effect voor je boezem?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Creëer jij graag een verkleinend effect voor je boezem?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

FIT & PASVORM
#SOORTENBH's

Wat is een longline BH?

Wat is een longline BH, voor wie is hij het meest of het minst geschikt en wat hangt nu toch dat stukje stof onder die BH te doen? Ontdek hier alles over de longline BH!

2
min -
Aug 21, 2023
FIT & PASVORM
#PASVORM #MATEN

BH passen: hoe pas ik het best een BH?

Hoe pas ik het best een BH en waarop moet ik letten om te zien of de BH mij past? Ontdek het met de handige checklist in deze blog!

2
min -
Aug 8, 2023
FIT & PASVORM
#wit #tshirt #BH

De perfecte BH voor onder je witte blouse en T-shirt!

Ontdek 4 tips om de ideale BH onder jouw witte blouse of T-shirt te matchen!

2
min -
Jul 17, 2023
FIT & PASVORM
#PERFECTE #IMPERFECTIES

Asymmetrische boezem? Zo kies je een BH op maat!

Geen enkele boezem is perfect symmetrisch. Hier zijn enkele tips in je zoektocht naar een BH die past bij jouw perfecte imperfecties!

4
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#VERWARRING

BH-maten | Spreek vloeiend de Franse, Europese en Amerikaanse BH-taal

Ontdek de verschillen tussen de Europeaanse, Franse en Amerikaanse BH-maten

2
min -
Jul 3, 2023
FIT & PASVORM
#BHPROBLEMEN

BH-problemen: De 5 meest voorkomende problemen die je kan hebben met je BH

Vijf veelvoorkomende BH-problemen zijn: mijn BH doet mijn ribben pijn, de beugel duwt in mijn borsten, mijn borsten komen over de cup of komen eronder uit, mijn omtrek komt omhoog.

4
min -
May 19, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Wat is een bralette BH? | De voordelen van beugelloze BH's

Bralette? Comfort! Ontdek waarom bralette BH's perfect zijn voor een natuurlijke decolleté en waarom ze ideaal zijn na een borstoperatie of zwangerschap.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH #HARTVORMIG

Hartvormige BH's: voordelen, geschiedenis en onze favorieten

Ontdek de voordelen van hartvormige BH's en waarom ze zo populair zijn! Lees verder en ontdek of deze BH-stijl bij jou past.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#BHSOORTEN

Balconette BH: de go-to voor een natuurlijke decolleté

Een balconette BH is perfect voor een natuurlijke decolleté en verplaatst het zijdelings borstvolume naar de bovenkant. Wat zijn onze favorieten? Ontdek het hier!

2
min -
Apr 23, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Driedelige BH's: voor- en nadelen - Ontdek onze topkeuzes

Een driedelige BH staat voor pure comfort, maar wat zijn de voor- en nadelen van een driedelige BH? Zijn er zelfs nadelen? Ontdek onze favoriete driedelige BH's!

1
min -
Dec 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Plunge BH: de juiste keuze voor jou? Ontdek de voordelen en nadelen!

Ontdek de voordelen en nadelen van plunge BH's en waarom je misschien beter voor een push-up BH zou kiezen. Ontdek ook onze favoriete plunge BH's!

2
min -
Oct 12, 2022
FIT & PASVORM
#pijn #pasvormen #soortenbh

Pijn door je BH: de 7 redenen en hoe te voorkomen

Ervaar je BH-pijn aan je oksel, ribben, schouders, borstweefsel of tepel? Of is er sprake van een schimmeltje? Ontdek waarom, en wat je eraan kan doen.

5
min -
Apr 5, 2023
FIT & PASVORM
#soortenbh's

Push-up BH: tips, mythes en onze favorieten

Wat is een goede push-up BH? Ontdek hier de perfecte push-up BH's, de verschillende stijlen en maten, en hoe je de perfecte pasvorm kiest.

3
min -
Apr 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Voorgevormd of niet-voorgevormd: welke BH-vulling kies jij?

Ontdek alles wat je moet weten over voorgevormde en niet-voorgevormde BH's. Lees verder en vind jouw perfecte BH!

2
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.