CurveCatch logo
Category /
Wat is een bralette BH? | De voordelen van beugelloze BH's
FIT & PASVORM

Wat is een bralette BH? | De voordelen van beugelloze BH's

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

Een bralette is een type BH dat lijkt op een crop top en zonder beugels, waardoor het een meer ontspannen en comfortabele pasvorm biedt dan BH's met beugel. De beugels in een bralette zijn vervangen door een aansluitende elastiek.

Apr 22, 2023
|
2
min

Het verhaal achter de bralettes

Veel mensen zijn sinds Covid-19 bralettes beginnen dragen omdat we zoveel tijd thuis doorbrachten. Wist je dat bralettes echter al meer dan 100 jaar oud zijn? De eerste bralette-achtige BH's werden aan het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd als alternatief voor de bekende korsetten en bustehouders die toen populair waren. Deze hadden vaak een losse, comfortabele pasvorm en werden gedragen als onderkleding of als sportkleding. In de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw werden bralettes zelfs beschouwd als mode-items en werden ze gedragen als tops.

Waarom kiezen voor een beugelloze BH?

Wist je dat bralettes iets luchtiger zijn dan BH’s met een beugel? Daarom zijn ze ideaal om eens af te wisselen tussen beugels en beugelloze BH’s en zeer geschikt op een hete zomerdag. Volgens ons is dit dus een must-have om eens te proberen.

Er is trouwens geen bewijs voor welke BH’s (met of zonder beugel) het beste voor je borsten zijn, dus draag maar gewoon waar jij je het comfortabelst in voelt.

Bralette BH’s zijn ook ideaal indien je recent beviel omdat deze iets meer foutmarge hebben in vergelijking met BH’s met een beugel waar de beugel al snel in je borstweefsel kan beginnen steken wat erg veel pijn kan doen. Zo moet je nog niet meteen nieuwe BH’s kopen voor elke verandering die je borsten ondergaan waneer je zwanger bent want hoe snel en hoe lang je borsten blijven veranderen, is verschillend voor elk persoon. Dit is ook waar indien je recent een borstoperatie onderging zoals een borstvergroting of borstverkleining.

Waarop moet je letten bij een bralette?

Het is belangrijk om een bralette uit te kiezen die genoeg steun geeft aan je borsten. Een bralette kan enkel een simpel lapje stof zijn en dan duwt deze vooral je borsten iets platter, zonder veel steun te bieden.

Er zijn hele mooie niet-voorgevormde bralettes waarbij op de cups een stiksel of naad te zien is. Als je dat ziet op je beugelloze is dat een goed teken, want dat zorgt ervoor dat dat je borsten veel meer steun krijgen. De naad zorgt er namelijk voor dat je borst naar voren kan bewegen en niet opzij wordt gedrukt wat niet zo flatterend is.

80% van de steun van een BH komt van de omtrek die rond je lichaam zit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Indien je dus veel steun wenst van een bralette BH is het belangrijk dat de omtrek strak genoeg rond je lichaam zit en eventueel ook verstelbaar is zoals een gewone BH dat kan. De overige steun komt voor een stuk ook van de bandjes van een BH dus het is ook belangrijk dat je de bandjes kan aantrekken indien nodig want dit is vaak niet het geval bij bralettes.

Ook als je de bralette achteraan kan kruisen, verhoogt dit steun en worden je borsten iets meer naar elkaar geduwd.

Onze favoriete bralettes

De bralettes van Wacoal zoals Halo Lace. Deze kan je kruisen waardoor zij qua borstvorm ook zeer flatterend zijn.

Halo Lace bralette van Wacoal WA811205.
Halo Lace bralette van Wacoal.

De bralettes van Passionata zoals Georgia. Deze bralette heeft een gigantisch mooie rug.

Georgia bralette van Passionata P76950
Georgia bralette van Passionata.

De Erin bralette van Freya is ideaal voor boezems die iets diepere cups nodig hebben. Vaak denken mensen dat voor cupmaten groter dan D-cup, bralettes geen steun meer bieden maar de bralettes van Freya bewijzen het tegendeel want zij gaan tot G85 Europese maat.

Erin bralette van Freya AA3233
Erin bralette van Freya.

Ontdek CurveCatch

Geen zin om zelf op zoektocht te gaan naar een bralette? We got you covered!

Bestel vrijblijvend in drie simpele stappen een box vol handpicked BH’s en/of bralettes:

  1. Beantwoord onze vragenlijst (3 min.)
    Dankzij de vragenlijst leren we jou kennen, net zoals een specialiste in een speciaalzaak.
  2. Ontvang binnen de week een assortiment van +- 10 handpicked BH’s (en bijpassende slipjes).
  3. Geniet van een ontspannend pasmoment in je eigen slaapkamer en betaal achteraf enkel voor wat je wil houden.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Draag jij soms bralettes?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Draag jij soms bralettes?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

FIT & PASVORM
#BHPROBLEMEN

BH-problemen: De 5 meest voorkomende problemen die je kan hebben met je BH

Vijf veelvoorkomende BH-problemen zijn: mijn omtrek duwt onder mijn borsten, de beugel duwt in mijn borsten, mijn borsten komen over de cup of komen eronder uit, mijn omtrek komt omhoog.

4
min -
May 19, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH #HARTVORMIG

Hartvormige BH's: voordelen, geschiedenis en onze favorieten

Ontdek de voordelen van hartvormige BH's en waarom ze zo populair zijn! Lees verder en ontdek of deze BH-stijl bij jou past.

2
min -
Apr 22, 2023
FIT & PASVORM
#BHSOORTEN

Balconette BH: de go-to voor een natuurlijke decolleté

Een balconette BH is perfect voor een natuurlijke decolleté en verplaatst het zijdelings borstvolume naar de bovenkant. Wat zijn onze favorieten? Ontdek het hier!

2
min -
Apr 23, 2023
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Driedelige BH's: voor- en nadelen - Ontdek onze topkeuzes

Een driedelige BH staat voor pure comfort, maar wat zijn de voor- en nadelen van een driedelige BH? Zijn er zelfs nadelen? Ontdek onze favoriete driedelige BH's!

1
min -
Dec 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Plunge BH: de juiste keuze voor jou? Ontdek de voordelen en nadelen!

Ontdek de voordelen en nadelen van plunge BH's en waarom je misschien beter voor een push-up BH zou kiezen. Ontdek ook onze favoriete plunge BH's!

2
min -
Oct 12, 2022
FIT & PASVORM
#pijn #pasvormen #soortenbh

Pijn door je BH: de 7 redenen en hoe te voorkomen

Ervaar je BH-pijn aan je oksel, ribben, schouders, borstweefsel of tepel? Of is er sprake van een schimmeltje? Ontdek waarom, en wat je eraan kan doen.

5
min -
Apr 5, 2023
FIT & PASVORM
#soortenbh's

Push-up BH: tips, mythes en onze favorieten

Of je nu grote of kleine borsten hebt, er is een push-up BH voor jou! Ontdek hier de verschillende stijlen en maten, en hoe je de perfecte pasvorm kiest.

3
min -
Apr 12, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Voorgevormd of niet-voorgevormd: welke BH-vulling kies jij?

Comfort of extra stevigheid? Ontdek alles wat je moet weten over voorgevormde en niet-voorgevormde BH's. Lees verder en vind jouw perfecte BH!

2
min -
Nov 13, 2022
FIT & PASVORM
#SOORTENBH’S

Minimizer BH: de beste keuze voor jou?

Benieuwd naar de verschillen tussen een maximizer, spacer en minimizer BH? Leer hoe je de juiste BH kiest voor jouw borstvorm. Ontdek onze favorieten!

3
min -
Nov 13, 2022

Catch up via onze socials & onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.