CurveCatch logo
Category /
Waar komt het woord 'BH' vandaan? | Betekenis van 'BH'
FUN FACTS

Waar komt het woord 'BH' vandaan? | Betekenis van 'BH'

Inge Roels

Heeft al 20 jaar 2 eigen lingerie zaken, mama en Harry Potter fan

BESTEL MIJN BOX

De afkorting BH is ongetwijfeld bekend bij bijna iedereen. Het is de gebruikelijke benaming voor het kledingstuk dat vrouwen dagelijks dragen - de BH. Maar waar komt de afkorting BH eigenlijk vandaan en wat is de context erachter? In dit artikel duiken we in de geschiedenis en ontdekken we de oorsprong en betekenis van deze veelgebruikte afkorting.

Jul 3, 2023
|
2
min

De oorsprong van het woord 'BH'

Om de oorsprong van de afkorting BH te begrijpen, moeten we teruggaan naar het Frans. Het woord BH zelf is afgeleid van het Franse woord "brassière', verzonnen door Mary Phelps Jacob. Het woord "brassière" verwijst naar een stel samengenaaide zakdoekjes. Het werd voor het eerst gebruikt in de late 19e eeuw en had oorspronkelijk een bredere betekenis dan alleen de BH die we nu kennen.

Van "brassière" naar "bra" en "BH"

Na verloop van tijd werd de term "brassière" verkort tot "bra" in het Engels en "BH" in andere talen, waaronder het Nederlands. Deze afkorting werd populair en is vandaag de dag nog steeds in gebruik om naar de BH te verwijzen.

Betekenis van de BH

De afkorting BH wordt tegenwoordig algemeen gebruikt om te verwijzen naar het kledingstuk dat vrouwen dragen om hun borsten te ondersteunen en vorm te geven. Het is een alledaagse term geworden en wordt vaak gebruikt in gesprekken, advertenties en zelfs in de winkels waar BH's worden verkocht.

De afkorting BH en de BH-industrie

De afkorting BH heeft een belangrijke rol gespeeld in de BH-industrie. Het is een bekende en herkenbare term geworden die gemakkelijk te onthouden en te gebruiken is. Het heeft geholpen om de communicatie rond BH's eenvoudiger en efficiënter te maken, zowel voor fabrikanten als consumenten.

Tegenwoordig zijn er talloze stijlen, maten en merken BH's beschikbaar, en de afkorting BH wordt gebruikt als een gemeenschappelijke noemer om deze diversiteit te omvatten. Het is simpelweg een handige term geworden om te verwijzen naar dit essentiële kledingstuk in de garderobe van vrouwen.

De afkorting BH is afkomstig van het Franse woord "brassière" en is de gebruikelijke term geworden om te verwijzen naar de BH. Het heeft zijn weg gevonden in onze dagelijkse taal en is een handige en herkenbare afkorting geworden. Of je nu een BH of beha zegt, het blijft een essentieel kledingstuk!

De oorsprong van de BH

Benieuwd naar de oorsprong van dé BH? Lees hier het ontstaansverhaal.

4 op de 5 vrouwen draagt een BH die eigenlijk niet past. Dat gaan wij bij CurveCatch veranderen. Help jij mee aan deze revolutie? Share en care om je borsten, join onze community en volg ons op Instagram!

Static and dynamic content editing

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing

Static and dynamic content editing
Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

“Veel vrouwen dragen hun bh's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je bh kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden. ”
testing

Wist jij al waar 'BH' voor stond?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wil jij deze BH's eens gratis uitproberen bij jou thuis?

Kimia of Veerle maken een gepersonaliseerde box op basis van je maten en voorkeuren, en dan straal je binnenkort in je kerverse catches!

Hoe werkt het?

Nooit meer gaan passen in winkels en BH's uitzoeken in al die maten. Pas gewoon rustig bij jou thuis en onze gidsen doen al het zoekwerk voor jou!

Vertel ons over je favoriete BH en waar je naar op zoek bent via onze vragenlijst van 3 minuten.

Betaal €25 waarborg (die je volledig terugkrijgt nadat je thuis hebt gepast).

1
2

Kies zelf enkele items met ons mee uit jouw sneak peek en ontvang binnen 7 werkdagen gratis jouw selectie van 8 items.

Je lingerie gids Kimia of Veerle begeleidt de selectie ook met filmpjes.

Je hebt tot 7 dagen tijd om rustig thuis te passen en kan ons steeds bellen of e-mailen voor advies.

Je betaalt achteraf alleen voor wat je wil houden, de andere items stuur je eenvoudig terug.

3

Wist jij al waar 'BH' voor stond?

Bedankt om mee te stemmen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andere blogs van deze categorie

FUN FACTS
#JAAROVERZICHT

Dankje voor een fantastisch 2023!

Wij nemen jou graag mee in onze avonturen van 2023: de jumps, de ups en de bumps.

3
min -
Dec 29, 2023
FUN FACTS
#ALLEREERSTEBH #REVOLUTIE

De allereerste BH ooit

Ontdek wat de allereerste BH was, waar hij uitgevonden is en wanneer hij gebruikt werd!

2
min -
Jul 5, 2023
FUN FACTS
#BHREVOLUTIE #BHEVOLUTIE

De evolutie van de BH doorheen de geschiedenis

Ontdek hoe de BH ontstaan is!

2
min -
Jul 3, 2023

Catch up via onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol nieuwe collecties, interviews met powervrouwen, weetjes en updates over CurveCatch.